Πότε:
3 Μαΐου 2017 @ 19:00 – 20:30
2017-05-03T19:00:00+03:00
2017-05-03T20:30:00+03:00
Πού:
Yong Chun Headquorters
Σολιώτη 55
Αθήνα 115 22
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Κυριάκος Αντωνιάδης
210 64 22 437
Μάθημα Τετάρτης @ Yong Chun Headquorters | Αθήνα | Ελλάδα

Ανάμεσα σε αυτούς τους επιζήσαντες ήταν και η Βουδίστρια μοναχή Ng Mui , μία από τους πέντε σεβάσμιους αρχηγούς του Μοναστηριού Siu Lam. Η Ng Mui βλέποντας το μοναστήρι να καίγεται και τους προδότες να βοηθούν την κυβέρνηση Manchu να καταστρέψει τους ανθρώπους που βοηθούσαν να ανατρέψουν την δυναστεία Ching και να αποκαταστήσουν την δυναστεία Ming αποσύρθηκε στο βουνό Tai Leung ανάμεσα στις επαρχίες Szechwan και Yunnan.

Εκεί αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα καινούριο σύστημα πάλης που θα μπορούσε να υπερτερήσει του προηγούμενου συστήματος Siu Lam και έτσι να αντιμετωπισθούν οι προδότες του Μοναστηριού. Τελικά, δημιούργησε ένα σύνολο αρχών Kung-Fu σύμφωνα με το οποίο χρησιμοποιείται η εξυπνάδα για να νικήσει την ωμή φυσική δύναμη, γρήγορα και δραστικά. Αυτό το σύνολο τεχνικών πάλης προορίζονταν να νικήσει τους προδότες και για τον λόγο αυτο οι κινήσεις του ήταν τέτοιες ώστε να υπερνικούν το υπάρχον Siu Lam Kung Fu, το οποίο ήταν άκαμπτο και πολύπλοκο αντίθετα με την καινούρια τέχνη που ήταν απλή. Στο Siu Lam Kung Fu, ένας πρακτικός χρειαζόταν αρκετά χρόνια να κατακτήσει τις βασικές του τεχνικές, ενώ αυτό το καινούριο σύστημα αποχωρίστηκε τις περισσότερες από τις πολύπλοκες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις πού είναι λιγότερο σημαντικές. Το Siu Lam Kung Fu δίνονταν έμφαση στην σκλήρη εκπαίδευση και στην μηχανική, αλλά το νέο σύστημα αφήνει την παράδοση και προσέχει μόνο την «ελεύθερη εφαρμογή της δύναμης». Ένας πρακτικός αυτή της φόρμας δεν χρειάζετα
ι να παλεύει σε προκαθορισμένα πρότυπα, αλλά πρέπει να εφαρμόζει κινήσεις σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες. Το νέο λοιπόν σύστημα του Kung Fu που δημιουργήθηκε από την Ng Mui ήταν εντελώς αντίθετο απο το παραδοσιακό Siu Lam Kung Fu.